Man slaat agent en krijgt klap terug

ZOETERMEER – Zondagochtend hielden agenten van het politieteam Zoetermeer een 26-jarige man aan nadat hij het oortje van de portofoon uit het oor van een agent wilde trekken. Daarna probeerde de man de agent in zijn gezicht te slaan.

Rond 05:00 uur zagen agenten de 26-jarige Zoetermeerder uit een horecagelegenheid aan het Stadhuisplein komen. De man leek zwaar onder invloed van alcohol, en moest door vrienden ondersteund worden bij het lopen. Vervolgens viel de man op de grond.

Toen de man daarna wankelend zijn weg wilde vervolgen spraken twee agenten hem aan, en vertelden hem dat het tijd was om naar huis te gaan. Hierop probeerde de man het oortje van de portofoon van een agent uit zijn oor te trekken. Toen de man probeerde de agent in zijn gezicht te slaan reageerde de agent door de man een klap in zijn gezicht te geven.

De man viel daarna wederom op de grond. Hij werd aangehouden wegens openbare dronkenschap. Omdat agenten zagen dat de man medische hulp nodig had werd direct een ambulance gebeld. De man is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd

Geweldstoepassing
Het toegepaste geweld van de agent is gemeld bij de leiding. Er vindt bij gebruik van geweld door de politie altijd een beoordeling plaats of het geweld gepast is.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Haaglanden Actueel dan nu opĀ Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here