Wie worden dé Haagse vrijwilligers van 2019?

DEN HAAG – Dit jaar organiseert de Gemeente Den Haag in samenwerking met PEP Den Haag, ibis Hotel City Centre en mediabedrijf Rudeboy Media de feestelijke avond voor vrijwilligers en de organisaties die vrijwilligerswerk bieden.

De prijzen worden voor het eerst uitgereikt onder de nieuwe naam ‘Haagse Vrijwilligersprijzen’. Voorheen stond dit bekend als het drukbezochte en succesvolle Haagse Helden Gala, dat in het ibis hotel werd georganiseerd. Het thema van dit jaar is: Ook dát is vrijwilligerswerk!

‘Ik ben ongelofelijk trots op de vele vrijwilligers in onze stad. Mensen die helpen in onze strijd tegen eenzaamheid. De vele mantelzorgers in onze stad en al diegenen die bereid zijn een ander te helpen zonder daar iets voor terug te hoeven. We maken allemaal deel uit van de Haagse familie. Het is belangrijk dat we voor elkaar zorgen. Vooral ook voor diegenen die geen eigen familie meer hebben’, aldus wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg).

Nomineren vrijwilligers en organisaties
Ken jij een vrijwilliger die zich inzet voor de stad, dan kun jij diegene nu nomineren via www.denhaagdoet.nl. Uit deze lijst worden drie kanshebbers per categorie genomineerd. De vakjury bepaalt uiteindelijk wie de winnaars worden. Het gaat om de vijf categorieën:

  • Sport
  • Buurt en omgeving
  • Zorg en welzijn
  • Cultuur
  • Onderwijs en jeugd

Nominaties doorgeven kan tot en met 21 oktober.

Ken jij een organisatie die er het beste in slaagt om verrassend vrijwilligerswerk aan te bieden aan haar vrijwilligers? Meld die dan aan.

Uitreiking Haagse Vrijwilligersprijzen
Vrijwilligers zijn de onzichtbare helden van onze samenleving. Vaak op de achtergrond, zetten zij zich belangeloos in voor anderen. Het is belangrijk dat deze inwoners van de stad de erkenning krijgen die ze verdienen.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Haagse Vrijwilligersprijzen op vrijdag 6 december 2019. Op deze avond worden ook twee vrijwilligersorganisaties gewaardeerd met een geldprijs. Dit zijn organisaties die verrassende vrijwilligerstaken aanbieden en er het beste in slagen vrijwilligerswerk toegankelijk te maken voor verschillende doelgroepen.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Haaglanden Actueel dan nu op Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here