Gemeente en HTM slaan handen ineen rondom zwerfafval Haagse Markt

24 juni Danny Kooper en Bas Vos werken bij HTM en een van hun taken is de spoorreiniging. Zij vertellen de wethouder Richard de Mos graag over hun werk. Ook leren zij de wethouder een ‘lesje spoorreinigen’ rondom de Haagse Markt. (Foto: Gemeente Den Haag)

DEN HAAG – De gemeente Den Haag wil ervoor zorgen dat het terrein rondom de Haagse Markt er netter voorstaat. De gemeente is daarom gestart met een strengere seizoensgebonden aanpak tijdens de vier warmste maanden van het jaar (juni t/m september). Ook HTM draagt hier een steentje aan bij door regelmatig de halten rond de Haagse Markt schoon te maken.

Wethouder Richard de Mos (Buitenruimte) ging vandaag op pad met de spoorreinigers van HTM. Zij zorgen er wekelijks voor dat de wissels bij het Hobbemaplein worden schoongespoten. Zwerfafval, bladeren en remzand kunnen ervoor zorgen dat de wissels niet goed functioneren.

‘Respect voor deze mannen! Ze werken het hele jaar door, dag en nacht in de hele stad. De Haagse Markt is onze grote trots. Belangrijk daarom dat wij het hier samen netjes houden voor marktlui en bezoekers. Ik hoop dat mensen elkaar durven aan te spreken op hun gedrag,’ aldus De Mos.

De Haagse Markt
De Haagse Markt is zo groot dan 3 voetbalvelden en een van de grootste van Europa. De meer dan 500 kramen trekken wekelijks rond 35.000 tot 42.000 bezoekers. Van maandag tot en met zaterdag wordt op de Haagse Markt geveegd. Op de marktdagen is hiernaast nog een speciale marktploeg aanwezig die het marktterrein schoon oplevert.

Ongeveer 2 tot 3 keer per week worden ook veegwagens rondom het terrein van de Haagse Markt ingezet. De ondergrondse afvalcontainers worden, indien nodig, op werkdagen elke dag geleegd. Om overlast zo veel mogelijk te beperken verwijdert de gemeente bij de hot spots rond de Haagse Markt ook in het weekend eventuele bijplaatsingen.

Zwerfafvalcampagne
De gemeente Den Haag is bezig met een grootschalige zwerfafvalcampagne rondom school-, winkel- en horecagebieden. Er wordt ook aandacht besteed aan zwerfafval op het strand en de Haagse Markt.

Spoor reinigen
Om de trams veilig en op tijd te laten rijden, zorgen 15 medewerkers van HTM ervoor dat de wissels en het spoor goed berijdbaar zijn voor de trams. Op een druk kruispunt als het Hobbemaplein zorgt één reiniger voor de veiligheid door op het verkeer te letten. De ander gaat aan de slag met een spuit. Die bevrijdt de tramwissels van zwerfvuil, oude bladeren en remzand.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Haaglanden Actueel dan nu op Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here