Nieuwe Haagse onderwijs- en cultuurcomplex heet Amare

Foto: Gemeente Den Haag

DEN HAAG – Het nieuwe Haagse onderwijs- en cultuurcomplex aan het Spui heeft de naam Amare gekregen. Dat is Italiaans voor zowel liefhebben als ‘a mare’ oftewel ‘aan zee’. Dat is donderdagmiddag bekendgemaakt.

Vanaf 2021 is Amare de thuisbasis van 4 Haagse culturele instellingen: het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Conservatorium en Dans- en Muziekcentrum Den Haag (het huidige Zuiderstrandtheater). Samen met de andere culturele instellingen aan het Spui gaat Amare het culturele hart van Den Haag vormen.

Robert van Asten, wethouder Cultuur: ‘De naam Amare is een prachtige naam voor dit cultuurcomplex dat een zee aan mogelijkheden biedt voor alle Hagenaars en Hagenezen. Het nieuwe onderwijs- en cultuurcomplex wordt een Huis voor heel de stad dat niet alleen Den Haag ‘inkijkt’ van alle kanten, maar ook juist bezoekers van buiten onze stad uitnodigt om binnen te komen.’

Amare, gebouwd in opdracht van de gemeente Den Haag, wordt een Huis voor heel Den Haag. Een huis voor podiumkunsten, creatieve ontwikkeling, (internationaal) excellente programmering en congressen en evenementen. Iedereen is er welkom: voor een theater- of concertbezoek, een les, een repetitie, een congresbezoek of evenement of zomaar een kop koffie of ontmoeting.

Het laatste nieuws, als eerste
Wil je het laatste nieuws altijd in je tijdlijn? Like en volg Haaglanden Actueel dan nu opĀ Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here